Psí křupavé jablečné sušenky


🕒 Doba přípravy: 15 min.

🍪 Popis

Pokud chcete dopřát pejskovi bezmasou lahůdku, tak tyto jablečné křupky jsou pro Vašeho psa tou pravou pochoutkou a křupavou odměnou, po které se jen zapráší… Všichni kdo máte doma na zahradě , tak tyto báječné křupky navíc upečete s dobrým pocitem, že základní surovina je čistá, bez chemického ošetření a ozařování, jako tomu může být u jablek kupovaných.

🍓 Ingredience

  •  (asi 90 g)
  • 150 g polohrubé mouky
  • 75 g ovesných vloček
  • 1/2 lžičky (nejlépe cejlonská skořice)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • K tomu navíc:
  •     na vál

🥘 Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem.

Jablko oloupejte, vykrojte jádřinec a nahrubo nastrouhejte.

Do mísy velkého hnětače nasypte pšeničnou mouku, ovesné vločky, skořici a smíchejte. Následně přidejte nastrouhané jablko a slunečnicový . Vše v hnětači míchejte asi 2 minuty, pak přidejte 40 ml vody a míchejte další 4 minuty, dokud se těsto nepřestane lepit k míse hnětače. Pokud nemáte elektrický hnětač nebo ho nechcete používat, použijte větší mísu a ruční hnětač nebo dřevěnou vařečku.


Uhnětené těsto vyklopte na moukou zlehka posypaný vál a propracujte rukama, dokud se nepřestane lepit. Poté těsto rozválejte na sílu cca 4mm. Plát těsta opatrně přeneste na plech a vidličkou několikrát propíchněte. Nožem, radýlkem nebo ještě lépe vykrajovací mřížkou, která vám ušetří spoustu práce, těsto nakrájejte na stejně či různě velké čtverečky. Záleží kolik křupek chcete mít a jak velkého máte psa. Vložte plech do vyhřáté trouby a pečte 30-35 minut, dokud mírně nezhnědnou.

Po upečení je sundejte z plechu i s papírem a položte na mřížku. Zde nechte křupky vychladnout. Asi po 15 minutách odstraňte papír a sušenky nechte na mřížce ještě trochu vyschnout.

Po ztvrdnutí můžete překvapit svého mazlíčka touto křupavou domácí dobrotou a udělat radost jeho chuťovým pohárkům

☕️ Poznámka

https://dovolenasepsem.unas.cz/jablecne-krupky-pro-psy.html




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *