🕒 Doba přípravy: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
Marináda:
🥘 Postup přípravy
1. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu. Kuřátka zvenku i zevnitř osolte a opepřete, svažte jim nohy provázkem a naložte je do marinády. Nechte odležet aspoň 30 minut, čím déle v ní ale budou, tím lépe je její chuť prostoupí. Klidně marinujte i přes noc.
2. Do pekáčku nasypte cibule nakrájené na klínky, snítky tymiánu a přidejte neoloupané palice česneku, překrojené napůl. Na zeleninu posaďte kuřátka a pečte na 180 °C asi 30–40 minut. Zprvu je můžete občas pomazat marinádou, pak je přelévejte výpekem. Po vyndání z trouby je nechte 10 minut odstát, aby se v nich usadila šťáva. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami, hodí se i různé zeleninové placičky
☕️ Poznámka
Jogurtová marináda s fenyklem a srirachou je fantastická. Část si jí můžete dát stranou a použít jako studenou omáčku k hotovému masu.








Napsat komentář