Kuřátka v jogurtové marinádě

, , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 4 kusy (baby kuřátka)
  • 6 snítek (čerstvý)
  • česnek 2 kusy (palice)
  • 2 kusy (žlutá)
  • pepř

Marináda:

  • bílý 200 mililitrů
  • 1 lžíce (1-2 lžíce)
  • 1 lžíce (drcený)
  • vinný 1 lžíce (vinný)
  • sůl
  • pepř

🥘 Postup přípravy

1. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu. Kuřátka zvenku i zevnitř osolte a opepřete, svažte jim nohy provázkem a naložte je do marinády. Nechte odležet aspoň 30 minut, čím déle v ní ale budou, tím lépe je její chuť prostoupí. Klidně marinujte i přes noc.

2. Do pekáčku nasypte cibule nakrájené na klínky, snítky tymiánu a přidejte neoloupané palice česneku, překrojené napůl. Na zeleninu posaďte kuřátka a pečte na 180 °C asi 30–40 minut. Zprvu je můžete občas pomazat marinádou, pak je přelévejte výpekem. Po vyndání z trouby je nechte 10 minut odstát, aby se v nich usadila šťáva. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami, hodí se i různé zeleninové placičky

☕️ Poznámka

Jogurtová marináda s fenyklem a srirachou je fantastická. Část si jí můžete dát stranou a použít jako studenou omáčku k hotovému masu.

https://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/kure/kuratka-v-jogurtove-marinade-8110/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *