Krůtí maso v hořčičné omáčce

, , , ,

🍪 Popis

v hořčičné omáčce je lahodný hlavní chod, který kombinuje hořčici a sterilizované okurky s dietním krůtím masem.

🍓 Ingredience

  • krůtí horní stehno
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce plnotučné
  • 4 sterilované okurky střední velikosti

🥘 Postup přípravy

1. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče.

2. Na oleji po osmažení masa osmažíme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli do měkka a i s olejem ji nalijeme do pekáče na maso. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

3. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a hořčici a doplníme vodou na plný hrnek. Okurky nakrájíme na kostičky. Až je maso měkké (asi po hodině), přilijeme do pekáče obsah hrnku a přisypeme nakrájené okurky.

4. Vrátíme do trouby asi na 15 minut. Pak maso vyjmeme a omáčku v pekáči upravíme přidáním vody na požadované množství a hustotu. V troubě necháme chvíli přejít varem. Maso zatím nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *