🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem ( málo vedou teplo), nebo jako my ářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!

🍓 Ingredience

  • 500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny (viz Něco navíc)
  • 500 ml malinového sorbetu (viz Něco navíc)
  • 1 hotový dortový

NA MERINGUE

  • 4 bílky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli

🥘 Postup přípravy

Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií. Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2 Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.

3 Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.

☕️ Poznámka

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu a sorbet můžete pochopitelně koupit, ale můžete se také pustit do jejich přípravy.

  • Energie1680 kcal
  • Bílkoviny59 g
  • Sacharidy263 g
  • Tuky40 g

https://www.apetitonline.cz/recept/aljaska




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *