🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!
🍓 Ingredience
- 500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny (viz Něco navíc)
- 500 ml malinového sorbetu (viz Něco navíc)
- 1 hotový dortový piškotový korpus
NA MERINGUE
- 4 bílky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
🥘 Postup přípravy
Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií. Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
2 Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.
3 Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.
☕️ Poznámka
NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu a sorbet můžete pochopitelně koupit, ale můžete se také pustit do jejich přípravy.








Napsat komentář