🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: cca 1¼ litru
🍪 Popis
Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování!
🍓 Ingredience
- 1 kg angreštu
- 200 g kyselejších jablek
- ½ kg krupicového cukru
- 350 g cukru
- vrchovatá lžičku kyseliny citronové
🥘 Postup přípravy
1 1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).
2 Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.








Napsat komentář