🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá.
🍓 Ingredience
- 125 g másla, změklého
- 220 g krupicového cukru
- 45 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 180 g zakysané smetany
- 2 menší zralé banány, rozmačkané nahrubo
NA POLEVU
- 135 g třtinového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
🥘 Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny. Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte. Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
2 Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a přelijte bábovku.
☕️ Poznámka
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/bananova-babovka-s-karamelovou-polevou








Napsat komentář