Cizrna na kari se zeleným chilli

, , ,

🍓 Ingredience

  • 300 g suché cizrny (nebo 800 g konzervované)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce kari
  • 150 ml rajčatové šťávy passaty
  • 3 mladé cibulky
  • 2 zelené chilli papričky
  • mletý černý pepř

🥘 Postup přípravy

1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den ji uvaříme v osolené vodě asi 30 minut doměkka. Vodu ze 3/4 slijeme a zbytek uschováme.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme a česnek s cibulí na něm orestujeme. Když zesklovatí, přidáme , zalijeme rajčatovou šťávou a přidáme cizrnu i s vodou.

3. Společně vaříme za občasného míchání asi 20 minut na mírném plameni, dokud vše nezhoustne. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku a zelené papričky na kolečka. Krátce povaříme, dochutíme solí i pepřem a podáváme.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-cizrna-na-kari-se-zelenym-chilli.A180926_110056_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *