🍓 Ingredience
- 300 g suché cizrny (nebo 800 g konzervované)
- sůl
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce kari
- 150 ml rajčatové šťávy passaty
- 3 mladé cibulky
- 2 zelené chilli papričky
- mletý černý pepř
🥘 Postup přípravy
1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den ji uvaříme v osolené vodě asi 30 minut doměkka. Vodu ze 3/4 slijeme a zbytek uschováme.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme olej a česnek s cibulí na něm orestujeme. Když zesklovatí, přidáme kari koření, zalijeme rajčatovou šťávou a přidáme cizrnu i s vodou.
3. Společně vaříme za občasného míchání asi 20 minut na mírném plameni, dokud vše nezhoustne. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku a zelené papričky na kolečka. Krátce povaříme, dochutíme solí i pepřem a podáváme.








Napsat komentář