Čokoládový pudink s višněmi

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Máte-li zrovna kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.

🍓 Ingredience

  • 0,5 l sušené biosyrovátky (zn. Amálka, či )
  • 4–5 lžic javorového biosirupu + na ozdobení
  • čokoládový biopudink (dm drogerie nebo bioprodejny)
  • 50–100 g hořké biočokolády
  • 200 g višní (kompotované nebo čerstvé)
  • 150 g biotvarohu nebo biojogurtu
  • ½ vanilkového lusku, rozpulte a vyškrábejte dřeň
  • lístky meduňky nebo na ozdobení

🥘 Postup přípravy

Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.

Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *