🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Máte-li zrovna višně kompotované, můžete pudink uvařit z kompotové šťávy – získá tak výraznější sladkokyselou chuť.
🍓 Ingredience
- 0,5 l sušené biosyrovátky (zn. Amálka, či ovesný nápoj)
- 4–5 lžic javorového biosirupu + na ozdobení
- čokoládový biopudink (dm drogerie nebo bioprodejny)
- 50–100 g hořké biočokolády
- 200 g višní (kompotované nebo čerstvé)
- 150 g biotvarohu nebo biojogurtu
- ½ vanilkového lusku, rozpulte a vyškrábejte dřeň
- lístky meduňky nebo jedlé květy na ozdobení
🥘 Postup přípravy
Sušenou syrovátku si připravte podle návodu a promíchejte ji s javorovým sirupem. Dvě třetiny tekutiny dejte vařit a ve zbylé třetině rozmíchejte pudink. Když směs začne bublat, přilijte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Sejměte z plamene, přidejte čokoládu nalámanou na malé kousky, polovinu vypeckovaných višní, ½ lžičky vanilkové dřeně a promíchejte.
Na dno pohárů naskládejte několik višní a zakápněte je javorovým sirupem, na ně nalijte pudink. Po vychladnutí ozdobte tvarohem smíchaným podle chuti s javorovým sirupem a vanilkovou dření. Ozdobte třeba višňovými květy.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/cokoladovy-pudink-s-visnemi








Napsat komentář