🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky… Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!
🍓 Ingredience
- 8 lžic ovesných vloček
- 300 g čerstvých malin
- moučkový cukr podle chuti
- 350 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
- 2 lžíce tekutého medu + navíc podle chuti
- 2–3 lžíce whisky
🥘 Postup přípravy
1 Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.
2 Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. Semínka vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte med a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/cranachan








Napsat komentář