🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Typický katalánský dezert je krém ovoněný skořicí a citrusovou kůrou. Uvnitř vláčný a na povrchu křupavý! Zkusíte tento osvědčený španělský recept?

🍓 Ingredience

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 2 svitky
  • 1/2 citronu
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: K mléku přidejte celou skořici a proužky citrusové kůry, přiveďte k varu, stáhněte z ohně a nechte vychladnout. rozšlehejte se 2 lžícemi cukru a škrobem a přidejte ke zchladlému scezenému mléku.

Krok 2: Ve vodní lázni pak za stálého míchání povařte do zhoustnutí, rozdělte do mističek a nechte vychladnout. Povrch ztuhlého krému posypejte krupicovým cukrem a pomocí flambovací pistole nebo pod grilem ho nechte zkaramelizovat.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *