🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 miska

🍪 Popis

Oblíbená chuťovka k televizi nebo na domácí večírek, to jsou bramborové . Dnes vám prozradíme, jak je jednoduše připravit doma, aby byly dokonale zlaté a křupavé.

🍓 Ingredience

  • 5 brambor
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 1/2 lžíce soli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Použijte typu B s tenkou slupkou. Ty si nejprve důkladně omyjte, protože je nebudete loupat. Na plátkování brambor se mi nejlépe osvědčil kráječ plátků, který je součástí většiny čtyřbokých struhadel. Na něm vytvoříte ideálně tenké plátky pro přípravu chipsů. Můžete ale použít i škrabku na brambory.

Krok 2: Připravte si větší mísu s ledovou vodou a do ní nalijte trochu vinného octa. Ten dopomůže bramborovým lupínkům ke krásně zlaté barvě a zvýrazní jejich chuť. Nakrájené brambory vložte do vody a nechte je koupat asi 5 minut.

Krok 3: Poté bramborové plátky pomocí papírové utěrky důkladně osušte. Ve středně velké pánvi si rozehřejte , tak aby se plátky ihned začaly prudce smažit. Ve třech várkách je postupně smažte dozlatova.

Krok 4: Do kovové mísy dejte papírovou utěrku a hotové chipsy na ní dejte okapat od přebytečného tuku. Nakonec brambůrky osolte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *