🕒 Doba přípravy: 50 min.

🍽️ Množství: 8 sklenic

🍓 Ingredience

  • 2  kg zralých, až přezrálých vypeckovaných švestek
  • 250 g cukru
  • 20 ml rumu
  • 1 lžíce povidlového od Antonína

🥘 Postup přípravy

Připravené švestky semeleme v mlýnku na maso nebo je rozmixujeme, vlijeme do širokého kastrolu a za stálého míchání přivedeme k varu.

Vaříme 40 minut, pak přidáme a koření a vaříme dál, než dostatečně zhoustnou a za vařečkou se začne tvořit brázdička. Vařící povidla vlijeme do vymytých sklenic a povrch pokapeme rumem. Sklenice uzavřeme a uchováme v chladu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *