Domácí tabasco

,

🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská!

🍓 Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 20 chilli papriček nebo serrano, zbavených stopek a pokrájených, nebo 12 silnostěnných zralých červených papriček jalapeño (cca celkem 300g), nasekaných
  • 1,5 lžíce drceného česneku
  • 2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • 250ml bílého vinného octa

🥘 Postup přípravy

1 V rendlíku na rostlinném oleji opékejte chilli papričky (tabasco, serrano nebo jalapeño), drcený česnek, cibuli a mořskou 3 minuty. Přilijte 500ml vody a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až budou chilli papričky velmi měkké a tekutina se téměř vstřebá. (Pozor, stoupající páry jsou ostré!) Stáhněte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Rozmixujte dohladka. Nechte robot v chodu a pramínkem přilévejte bílý vinný .

2 Ochutnejte, případně dosolte. Přeceďte přes husté síto a rozdělte do sterilizovaných lahviček. Zavíčkujte a nechte v chladu alespoň 2 týdny rozležet. V chladu vydrží až 6 měsíců, sterilované i déle.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recepty/domaci-tabasco




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *