🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen existuje možnost, že dotyční z druhé skupiny prostě jenom neochutnali ten správný pokrm, třeba skvělé dušené hovězí s řepou.

🍓 Ingredience

  • 1 PL
  • 50 g nakrájené na kostičky 1 kg
  • hovězí loupaná plec podle potřeby svázané kuchyňským provázkem
  • červená 2 ks na klínky
  • česnek 4 stroužky drcené
  • červená řepa 6 ks malých, oloupaných a rozpůlených
  • 3 ks střední, příčně na špalíky
  • 4 snítky
  • pepř čerstvě mletý
  • rajčatový protlak 2 PL
  • víno červené 250 ml
  • hovězí 300 ml cca, (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu)
  • 3 ks
  • pepř růžový drcený, (nemusí být)

🥘 Postup přípravy

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu a opečte na něm slaninu tak, aby pustila , pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.) Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.

☕️ Poznámka

Jako příloha se hodí či .

Energie 2320 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 364 g
Tuky 39 g
Vláknina 34 g

https://www.apetitonline.cz/recept/dusene-hovezi-s-repou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *