Estragonový olej


🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Bylinkové oleje jsou milým dárkem a také chutným obohacením salátové kuchyně. moc nepoužívám, ale mám ho už několik let a letos spousta jiných bylinek nevyšla, tak na něj přišla řada. Je to velmi oblíbené salátové hlavně ve Francii. Chuť a vůně estragonu je typická, ale jemná. Proto doporučuju použít raději čistý , protože ten olivový by svým aroma estragon dost přehlušil…

🍓 Ingredience

  • 1 díl nasekané čerstvé petrželky
  • 2 díly nasekaného čerstvého estragonu
  • bio slunečnicový

🥘 Postup přípravy

Smíchané vložíme do čisté sklenice se širším hrdlem a zalijeme olejem tak, aby byly ponořené. Uzavřeme sklenici a necháme na suchém chladnějším místě 2 týdny. Občas zamícháme nebo sklenicí zatřepeme. Hotový voňavý olej scedíme do čisté láhve a můžeme vložit i jednu snítku estragonu na ozdobu. Použité bylinky buď vyhodíme nebo ještě zužitkujeme do míchaných pokrmů nebo směsí, ovšem podle jejich stavu 😉

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *