🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Bylinkové oleje jsou milým dárkem a také chutným obohacením salátové kuchyně. Estragon moc nepoužívám, ale mám ho už několik let a letos spousta jiných bylinek nevyšla, tak na něj přišla řada. Je to velmi oblíbené salátové koření hlavně ve Francii. Chuť a vůně estragonu je typická, ale jemná. Proto doporučuju použít raději čistý slunečnicový olej, protože ten olivový by svým aroma estragon dost přehlušil…
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Smíchané bylinky vložíme do čisté sklenice se širším hrdlem a zalijeme olejem tak, aby byly ponořené. Uzavřeme sklenici a necháme na suchém chladnějším místě 2 týdny. Občas zamícháme nebo sklenicí zatřepeme. Hotový voňavý olej scedíme do čisté láhve a můžeme vložit i jednu snítku estragonu na ozdobu. Použité bylinky buď vyhodíme nebo ještě zužitkujeme do míchaných pokrmů nebo směsí, ovšem podle jejich stavu 😉
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
http://www.apiastrum.cz/2018/06/estragonovy-olej.html








Napsat komentář