🕒 Doba přípravy: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 1 menší cibuli nakrájenou nadrobno
- 2 podrcené stroužky česneku
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce paprikové pasty harissa
- 500 g oloupaných a nastrouhaných sladkých brambor
- 1,2 l zeleninového vývaru
- 400 g sterilované cizrny
- výhonky
- sůl
- černý drcený pepř
🥘 Postup přípravy
1. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí. Přidáme drcený česnek a společně opékáme ještě 1 minutu. Pak přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a harissu a opět krátce opečeme. Nakonec přidáme brambory a vývar. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až brambory změknou.
2. Mezitím cizrnu propláchneme studenou vodou a osušíme. V pánvi zahřejeme zbylý olej a cizrnu opečeme dokřupava.
3. Brambory uvařené doměkka rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla polévka krémově hladká. Dochutíme ji solí, pepřem a harissou. V misce polévku doplníme křupavou cizrnou, pepřem a výhonky.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 222/929
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/exoticka-bramborova-polevka.R151215_170457_29436








Napsat komentář