🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 2 hod. a 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Guláš patří v kuchyni mezi klasiku a co domácnost, to vyladěný recept. Vyzkoušejte ho netradičně s jablky a mrkví. Chutnat bude s knedlíkem i noky.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo.
Krok 2: Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte bobkový list, tymián, vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.
Krok 3: Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. Vývar podle potřeby dolévejte.
Krok 4: Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, jablka na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky.
Krok 5: Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/gulas-s-jablky-68274








Napsat komentář