🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 2 hod. a 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Guláš patří v kuchyni mezi klasiku a co domácnost, to vyladěný recept. Vyzkoušejte ho netradičně s jablky a mrkví. Chutnat bude s knedlíkem i noky.

🍓 Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 500 ml masového vývaru
  • 250 g
  • 250 g mrkve
  • 500 g jablek
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájejte na kostky a pak ho zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo.

Krok 2: Vmíchejte protlak, papriku, prolisované stroužky česneku, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přidejte , , vše osolte, opepřete a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené.

Krok 3: Duste ho pod pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo být ponořené po celou dobu a probublávat jen na mírném ohni. podle potřeby dolévejte.

Krok 4: Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. očistěte a nakrájejte na kolečka, na kostičky. Po dvou hodinách přidejte mrkev a cibuli a duste ještě půl hodinky.

Krok 5: Poté přidejte jablka a guláš duste už jen 10 až 15 minut. Podle potřeby můžete ještě dochutit solí a pepřem. Podávejte s knedlíkem nebo noky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *