Hovězí tyčky


🍓 Ingredience

  • 500g celozrnné mouky
  • 200 – 250g hovězího
  • 2 vejce
  • špetka sušeného česneku
  • špetička prášku do pečiva
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dle potřeby

🥘 Postup přípravy

Do mísy si nasypeme celozrnnou mouku, přidáme , vejce, česnek, , a v případě potřeby vodu. Vařečkou začneme vypracovávat těsto, které si potom vyklopíme na vál. Začneme vypracovávat tužší, nelepivé těsto.
Klidně můžeme přimíchat i další mouku.

Po vypracování těsta si ho rozdělíme na několik dílů a vyválíme silné cca 3mm a začneme rádýlkem vykrajovat tyčky.
Tyčky dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu, cca 20min. Spíše vysušujeme, než pečeme. Po vychladnutí tyčky přendáme na tác. Pokud je necháte při pokojové teplotě, kde není vlhko, se více vysuší a tím se jejich trvanlivost prodlouží na hodně dlouhou dobu.
Přeji mnoho zdařilých povelů

☕️ Poznámka

https://www.pesweb.cz/cz/799.hovezi-tycky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *