🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Někdy jsou chvíle, kdy v kuchyni nechcete trávit věčnost. Pro tyto případy se vám bude hodit recept na jednoduchý hrníčkový koláč s drobenkou. Ovoce můžete měnit podle sezony. Na jaře rebarbora a jahody, v létě rybíz a borůvky, na podzim švestky a hrušky! 😉
🍓 Ingredience
- čerstvé sezónní ovoce 3–4 hrnky
- celozrnná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná) 2 hrnky
- třtinový cukr 1 hrnek
- kypřicí prášek 1 balení
- mléko (kravské nebo rostlinné) 1 hrnek
- slunečnicový olej 1/2 hrnku + na vymazání formy
- vejce 1 ks
Drobenka:
🥘 Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 170 °C, program horkovzduch.
2
Koláčovou formu vymažte olejem.
3
Ovoce očistěte, a pokud je potřeba, tak větší kusy překrojte na menší.
4
V míse smíchejte všechny suché ingredience.
5
Do druhé mísy vlijte mléko, olej a vyklepněte celé vejce. Prošlehejte a vlijte do mísy k suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
6
Těsto vlijte do formy a poklaďte ovocem.
7
Ze všech potřebných ingrediencí vypracujte drobenku a posypte jí těsto s ovocem.
8
Koláč pečte v rozpálené troubě 40–45 minut do zezlátnutí drobenky.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/hrnickovy-ovocny-kolac-s-drobenkou








Napsat komentář