🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: nízká
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Na horké čokoládě různí lidé oceňují různé vlastnosti. Jednou z nejčastěji zmiňovaných bývá, aby byla pořádně hustá a krémová a prostě se táhla za lžičkou. Nevíte, jak na to? Italové ano. A my taky.
🍓 Ingredience
- 100 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
- 2 lžíce cukru krupice
- 2.5 lžíce hořkého kakaa
- 220 ml plnotučného mléka
- 1 lžička kukuřičného škrobu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu nalámejte na kousky. Kakao promíchejte s cukrem.
Krok 2: V menším kastrolku přiveďte k varu asi 170 ml mléka, pak plamen stáhněte na minimum. V misce smíchejte asi 50 ml mléka s kukuřičným škrobem a za stálého šlehání metličkou vmíchejte škrobovou kašičku do horkého mléka.
Krok 3: Kakao s cukrem smíchejte s trochou horkého mléka na hustější směs a za stálého šlehání opatrně vmíchejte do horkého mléka v kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu a ještě asi 2–3 minuty metličkou prošlehávejte, dokud není čokoláda dokonale krémová, hladká a bez hrudek.
☕️ Poznámka
Italové horkou čokoládu servírují v šálcích na cappuccino, díky hutnosti bude tohle množství stačit i vám








Napsat komentář