🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 6 hod.
🍽️ Množství: 2 litry
🍪 Popis
Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!
🍓 Ingredience
- 3 vejce + 2 žloutky navíc
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g krupicového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání
- jahody na ozdobu
Na jahodové pyré
- 750 g jahod, odstopkovaných
- 2 lžíce moučkového cukru
🥘 Postup přípravy
1 Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.
2 Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.
3 Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.
4 Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/jahodove-semifreddo








Napsat komentář