🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 6 hod.
🍽️ Množství: 2 litry

🍪 Popis

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!

🍓 Ingredience

  • 3 vejce + 2 žloutky navíc
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g krupicového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • jahody na ozdobu

Na jahodové pyré

  • 750 g jahod, odstopkovaných
  • 2 lžíce moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

1 Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.

2 Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, a . Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

3 Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

4 Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt. Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *