Kachna na pomerančích

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

skvěle doplní , jedno, zda po česku nebo pomeranče

🍓 Ingredience

  • 4 kachní prsíčka, každé o váze cca 175 g
  • 2 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z červeného rybízu
  • 2 pomeranče, oloupané a rozkrájené na filátka
  • 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • ¾ kostky drůbežího bujonu
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

1. Opečte
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.

2. Prohřejte omáčku
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.

Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *