🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Kachní maso skvěle doplní ovoce, jedno, zda po česku jablka nebo pomeranče
🍓 Ingredience
- 4 kachní prsíčka, každé o váze cca 175 g
- 2 lžíce pomerančové zavařeniny
- 2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z červeného rybízu
- 2 pomeranče, oloupané a rozkrájené na filátka
- 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
- ¾ kostky drůbežího bujonu
- sůl a pepř
🥘 Postup přípravy
1. Opečte kachní prsa
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.
2. Prohřejte omáčku
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.
Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/videorecepty/papero-alla-melarancia-kachna-na-pomerancich








Napsat komentář