🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 citrón
  • 1 pomeranč
  • 1 grep
  • 250 ml vody
  • 425 g krupicového cukru

🥘 Postup přípravy

1.
Dobře omyjte a kartáčkem vydrhněte celé plody. Odřízněte oba konce citrusu. Tedy u stopky a i opačný konec a nožem rozřízněte kůru 4x po délce ve směru od stopky k špičce. Sloupněte slupku z plodů a nakrájejte ji na přibližně 4 mm široké nudličky. Dužinu z plodů už nebudete potřebovat, tak ji najděte jiné využití.
2.
Kůru dejte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a až bude vřít, kůru dobře sceďte. Celý proces opakujte ještě 3x, ale napotřetí nudličky vařte 15 minut a pak je také sceďte.
3.
Do hrnce dejte 250 ml vody, 375 g cukru krupice, přiveďte k varu a jak bude rozpuštěný, přidejte i blanšírované citrusové slupky. Jemně vařte až 80 minut, dokud nebude rozvar sirupovitý. Pak plátky rozložte na mřížku, aby dobře oschly. Nechte je takto schnout alespoň 12 hodin.
4.
Na závěr plátky obalte ve zbylém krupicovém cukru (50g) a uložte do vzduchotěsné nádoby.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *