🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 8 řezů
🍪 Popis
Je výborný teplý i vychladlý. A díky tymiánu, cibulce a houbám přímo neodolatelně voní…
🍓 Ingredience
- 220 g hladké mouky
- špetku soli
- 1 vejce
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla na smažení
Na náplň:
- 200 g najemno nakrájeného sójového masa, namočeného podle návodu na obalu
- 50 g žampionů, nakrájených na plátky
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- 1 svazek jarní cibulky, jemně nakrájené
- hrst lístků tymiánu a petrželky
- 150 ml smetany
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 žloutek
- sůl a pepř
🥘 Postup přípravy
1. Smíchejte mouku se solí, vejcem, olejem a dvěma nebo třemi lžícemi vody. Těsto vyválejte nebo vymačkejte do formy a nechte ho tak půl hodiny odpočinout.
2. Na másle doměkka osmahněte cibuli a česnek. Přidejte sójové maso i žampiony a sedm minut opékejte. Ke konci přisypte bylinky, pepř a sůl.
3. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Masovou směs rozprostřete na těsto a zalijte ji směsí parmazánu, žloutku a smetany. Pečte tak čtvrt hodiny, dokud koláč nezezlátne.








Napsat komentář