Korejská omeleta z jarních cibulek

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce

🍪 Popis

je naprosto skvělá. Její svěží barva a chuť dokáží povzbudit všechny smysly. Je také nedílnou součástí asijské kuchyně. Z té korejské pochází i dnešní recept. Jmenuje se pajeon a je to skvělá, rychlá a jednoduchá (nebo možná spíš palačinka), v níž právě jarní cibulka hraje prim.

🍓 Ingredience

Na omeletu

  • 4 jarní cibulky
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku studené vody
  • na smažení

Na omáčku

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 utřený stroužek česneku
  • chilli
  • 1/2 lžíce tmavého sezamového oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omáčku dejte do , zavíčkujte a důkladně protřepte, dokud se nerozpustí.

Krok 2:
Jarní cibulku i s natí nakrájejte na asi 4 až 5 cm dlouhé kousky. nakrájejte na velmi tenké , případně ji nastrouhejte nahrubo. Stačí opravdu jen kousek. Hladkou mouku smíchejte se škrobem, kypřicím práškem a solí. Pak vlijte vodu a vymíchejte hladké těstíčko.

Krok 3:
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Do něj nasypte cibulku s mrkví a zalijte připraveným těstíčkem. Rozetřete jej po celé pánvi a krátce opečte dozlatova. Pak omeletu otočte a osmahněte ji i z druhé strany. 

Krok 4: Hotovou omeletu podávejte s omáčkou, do které se namáčí.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 476,05 kJ
Bílkoviny13,77 g
Tuky22,05 g
Sacharidy83,8 g
11,87 g
SAFA3,05 g
Vláknina5,69 g
Cukry18,52 g

https://www.prozeny.cz/clanek/korejska-omeleta-z-jarnich-cibulek-78924




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *