🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Houby a smetana, houby a tymián, houby a omáčka… To jsou kombinace, které nezklamou. Když je ještě propojíte vínem, nemůžete sáhnout vedle
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé houby nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno.
Krok 2: Kuřecí prsa podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.
Krok 3: V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce smažte.
Krok 4: Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.








Napsat komentář