Kuřecí plátky s houbami a smetanovou omáčkou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

a smetana, houby a , houby a omáčka… To jsou kombinace, které nezklamou. Když je ještě propojíte vínem, nemůžete sáhnout vedle

🍓 Ingredience

  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 150 ml bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 150 g čerstvých nebo sušených hub
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 čerstvá šalotka
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno.

Krok 2: podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.

Krok 3: V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce smažte.

Krok 4: Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 914,09 kJ
Bílkoviny31,4 g
Tuky32,12 g
Sacharidy10,28 g
Sůl0,25 g
SAFA16,84 g
Vláknina1,06 g
Cukry3,31 g

https://www.prozeny.cz/clanek/kureci-platky-s-houbami-a-smetanovou-omackou-66384




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *