🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 porcí

🍪 Popis

Léto patří zmrzlinám a nanukům. Využijte sezonu meruněk a připravte si domácí tvarohovou zmrzlinu provoněnou bylinkami. Téhle kombinaci odoláte jen těžko.

🍓 Ingredience

  • 500 g vypeckovaných meruněk
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 250 g třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g zakysané smetany

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se rozvaří.

Krok 2: Mezitím v míse prošlehejte se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi.

Krok 3: Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte.

Krok 4: Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě .

☕️ Poznámka

Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *