🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 porcí
🍪 Popis
Léto patří zmrzlinám a nanukům. Využijte sezonu meruněk a připravte si domácí tvarohovou zmrzlinu provoněnou bylinkami. Téhle kombinaci odoláte jen těžko.
🍓 Ingredience
- 500 g vypeckovaných meruněk
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 250 g třtinového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g zakysané smetany
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim cukr a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se ovoce rozvaří.
Krok 2: Mezitím v míse prošlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi.
Krok 3: Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte.
Krok 4: Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě sušenky.
☕️ Poznámka
Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/merunkova-zmrzlina-s-rozmarynem-57288








Napsat komentář