🍽️ Množství: 500 ml
🍪 Popis
Klasicky naložené houby nakyselo zkuste někdy zaměnit za výtečné marinované houby naložené v oleji. Nemusíte se vzdávat této lahůdky ani ve chvíli, kdy nerostou v lese, stejně dobře fungují i houby, které celoročně koupíte běžně v obchodě.
🍓 Ingredience
- směs lesních hub (mimo sezonu nahraďte žampiony, houbami šitaké a hlívou ústřičnou) 300 g
- Máslo 2 lžíce
- Kikkoman sójová omáčka 1 lžíce
- dýňová semínka 1 hrst
- čerstvé bylinky (hladkolistá petržel, libeček) 1 hrst
- rostlinný olej 100 ml
- dýňový olej 1 lžíce
- Sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř
- Bobkový list 1 ks
🥘 Postup přípravy
Houby očistěte a nakrájejte na plátky nebo větší kostičky. Lesní houby, které rostly společně, můžete upravit dohromady, kupované rozdělte podle druhu do misek.
V pánvi rozehřejte na středním stupni polovinu másla a jakmile se lehce zpění, vsypte pokrájené houby a poduste doměkka. Lesní upravujte rovnou na dvou lžících másla, u kupovaných opečte nejprve šitaké. Odstavte a přilijte sójovou omáčku. Na druhé pánvi rozehřejte zbylé máslo, opečte dýňová semínka (pokud používáte lesní houby, orestujte je nasucho) a po 1 minutě přidejte žampiony či hlívu. Poduste je doměkka. Bylinky nasekejte nahrubo a vmíchejte k houbám.
Šitaké slijte a všechny houby vložte do sklenice s klipsem. Rostlinný olej promíchejte s dýňovým olejem, solí, pepřem a bobkovým listem. Přelijte přes houby tak, aby byly ponořené, pevně zavíčkujte a uložte na 2 dny do chladu.








Napsat komentář