🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená
🍓 Ingredience
- 500 g oloupaných brambor
- 3 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání
- 1 velkou, pokrájenou cibuli
- 5 vajec, rozšlehaných se solí a pepřem
- 100 g rokety
- hrst strouhaného parmazánu nebo hoblinek
🥘 Postup přípravy
1. Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.
2. Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.
3. Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.
Přidejte oheň: Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.








Napsat komentář