🕒 Doba přípravy: 35 min.

🍓 Ingredience

  • 400g celozrnné pšeničné mouky
  • 100g agávového sirupu
  • 200g změklého másla
  • 100g namletých ořechů
  • 2 žloutky (nebo klidně 1 celé vejce, nic se nestane 😉
  • rýžová mouky na posypání

🥘 Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud se příliš lepí a trhá, dáme na chvilku zatáhnout do lednice. Vyválíme rohlíčky nebo naplníme formičky jako já. Mě totiž nejdou ručně vytvarovat tak, aby byly pěkné a nerozpadly se 🙂 a pečeme podle velikosti 10-20 minut při 175°C. Vyklápějí se úplně samy, ještě horké a vůbec se nelámou! Zasypávám rýžovou moukou.

☕️ Poznámka

http://www.apiastrum.cz/2017/12/orechove-rohlicky.html




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *