🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Mrkev a vlašské ořechy, jak je ještě neznáte!
🍓 Ingredience
- 6 menších mrkví s natí, omytých
- olivový olej
- 2 stroužky česneku, neoloupané
- 1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté
- sůl a čerstvě mletý pepř
- filátka ze 2–3 menších pomerančů
- 1 nakládaný vlašský ořech, nakrájený na 1/2 cm silná kolečka
- 4 jádra vlašských ořechů, opražená
- snítka majoránky či oregana, lístky odrhnuté
🥘 Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkvím seřízněte nať, ponechte přitom asi 5cm konce. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a přidejte česnek a rozmarýnové lístky. Osolte a opepřete.
2 Vložte do trouby na nejméně 30 minut, aby mrkve zhnědly dotmava, ale nespálily se. Nať bude také ožehnutá. Pokud mrkve tmavnou příliš rychle, zmírněte troubu na 180 °C, aby se ještě propekly, ale už tolik netmavly. Cílem je, aby byly zvenčí hnědé a uvnitř měkké. Až budou hotové, vyjměte je, podélně rozpulte a naaranžujte na servírovací talíř. Posypte pomerančovými filátky a nakládaným ořechem. Navrch rozdrobte opražené ořechy a ozdobte bylinkovými lístky.
☕️ Poznámka
Na filátka z pomeranče či jiného citrusového plodu odřízněte ostrým nožem slupku až na dužinu. Pak z něj vykrájejte jednotlivé dílky bez blanek – filátka.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/ozehnute-mrkve-s-vlasskymi-orechy-pomerancem








Napsat komentář