Pan bagnat – obložená bageta ve francouzském stylu

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 bageta

🍪 Popis

Svěží a šťavnatá bageta je tak sytá, že bez problémů zastoupí plnohodnotný oběd do práce a zároveň tak atraktivní, že s ní (v doprovodu chlazeného růžového vína) určitě okouzlíte protějšek na romantickém pikniku. Vyberte ty nejlepší dostupné suroviny a pak už jenom krájejte a skládejte – úspěch je zaručený!

🍓 Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 bageta
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 černých oliv
  • 4 ančovičky
  • 1 červená
  • 2 rajčata
  • 1 čtvrtka červené papriky
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Uvařte vejce natvrdo (dokonalá budou, když je před vařením necháte dojít pokojové teploty, vložíte do studené vody a od začátku varu povaříte 9 minut), oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Tuňáka sceďte a nechte okapat.

Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také perfektně zralé rajče (nebo dvě menší), kousek papriky nakrájejte na slabší proužky. Nechte okapat olivy a a nakrájejte je na menší kousky.

Krok 3: Středně velkou bagetu podélně rozpulte a z obou polovin odstraňte část střídky (můžete ji usušit a použít třeba do klasického italského salátu Panzanella). Obě poloviny zakápněte olivovým olejem a začněte vrstvit náplň.

Krok 4: Dospod dejte pár lístků rukoly a kolečka cibule, rozložte tuňáka a olivy, přidejte vejce a ančovičky, pár proužků papriky a kolečka rajčat. Po celé ploše pokapejte červeným vinným octem a na závěr rozložte čerstvou a voňavou bazalku.

Krok 5: Bagetu přiklopte, pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň dvě hodiny, ale klidně i druhého dne. Můžete ji i zatížit, získá tak kompaktní tvar a chutě se opravdu krásně prolnou.

Krok 6: Podávejte nakrájené na špalíčky, nejlépe v přírodě.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/pan-bagnat-oblozena-bageta-ve-francouzskem-stylu-65280




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *