🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 bageta
🍪 Popis
Svěží a šťavnatá bageta je tak sytá, že bez problémů zastoupí plnohodnotný oběd do práce a zároveň tak atraktivní, že s ní (v doprovodu chlazeného růžového vína) určitě okouzlíte protějšek na romantickém pikniku. Vyberte ty nejlepší dostupné suroviny a pak už jenom krájejte a skládejte – úspěch je zaručený!
🍓 Ingredience
- 2 vejce
- 1 bageta
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 10 černých oliv
- 4 ančovičky
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- 1 čtvrtka červené papriky
- 1 hrst čerstvé rukoly
- 2 snítky čerstvé bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Uvařte vejce natvrdo (dokonalá budou, když je před vařením necháte dojít pokojové teploty, vložíte do studené vody a od začátku varu povaříte 9 minut), oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Tuňáka sceďte a nechte okapat.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také perfektně zralé rajče (nebo dvě menší), kousek papriky nakrájejte na slabší proužky. Nechte okapat olivy a ančovičky a nakrájejte je na menší kousky.
Krok 3: Středně velkou bagetu podélně rozpulte a z obou polovin odstraňte část střídky (můžete ji usušit a použít třeba do klasického italského salátu Panzanella). Obě poloviny zakápněte olivovým olejem a začněte vrstvit náplň.
Krok 4: Dospod dejte pár lístků rukoly a kolečka cibule, rozložte tuňáka a olivy, přidejte vejce a ančovičky, pár proužků papriky a kolečka rajčat. Po celé ploše pokapejte červeným vinným octem a na závěr rozložte čerstvou a voňavou bazalku.
Krok 5: Bagetu přiklopte, pevně zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň dvě hodiny, ale klidně i druhého dne. Můžete ji i zatížit, získá tak kompaktní tvar a chutě se opravdu krásně prolnou.
Krok 6: Podávejte nakrájené na špalíčky, nejlépe v přírodě.








Napsat komentář