Pappardelle s liškovou omáčkou

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

jsou delikátní , kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.

🍓 Ingredience

  • 400 g
  • čerstvé lišky 250 g
  • Máslo 2 lžíce
  • bílé vino 1,5 dl
  • čerstvě strouhaný 50 g
  • 1 ks
  • smetana ke šlěhání 1 kelímek
  • čerstvě namletý
  • pár hoblin parmezánu na ozdobu

🥘 Postup přípravy

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.

Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.

Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/pappardelle-s-liskovou-omackou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *