🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.
🍓 Ingredience
- pappardelle 400 g
- čerstvé lišky 250 g
- Máslo 2 lžíce
- bílé vino 1,5 dl
- čerstvě strouhaný parmezán 50 g
- Cibule 1 ks
- smetana ke šlěhání 1 kelímek
- Sůl
- čerstvě namletý bílý pepř
- pár hoblin parmezánu na ozdobu
🥘 Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.
Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.
Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.








Napsat komentář