Parlamentní brambůrky

, ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 mísa

🍪 Popis

Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!

🍓 Ingredience

  • 500 g brambor typu C
  • na smažení
  • 100 g voňavé kvalitní slaniny
  • dip ze zakysané smetany, česneku a pažitky k podávání

🥘 Postup přípravy

1 omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně. Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.

2 Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava. Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/parlamentni-bramburky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *