Pastýřská pomazánka

, ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Brynza patří neodmyslitelně ke slovenské kuchyni. Je plná prospěšných látek, které podporují trávení, tak si ji vychutnejte ve formě pomazánky na chlebu s křupavou kůrkou. Je jednoduchá, skvělá a udělá vám dobře!

🍓 Ingredience

  • 250 g ovčí brynzy
  • 100 g másla
  • 4 lžíce smetany ke šlehání 30%
  • mletý kmín
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce petrželky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo ušlehejte do pěny a zašlehejte do něj brynzu. Vmíchejte trochu kmínu a přidejte petrželku. Pomazánku zjemněte smetanou a podle chuti ji osolte a opepřete.

Krok 2: Chléb nakrájejte na plátky a trochu je opečte na suché pánvi. Ideální je chléb s křupavou kůrkou.

Krok 3: Opečené plátky potřete vrstvou pomazánky a posypte pažitkou. Podávejte se sklenicí mléka nebo .

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *