Pečená rýže s kuřecím masem a žampiony

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Recepty z jednoho hrnce jsou věčné a vděčně: nezašpiníte tolik nádobí, máte rychle navařeno a nasytíte celou rodinu. V tomto receptu použijete populární kombinaci kuřecího masa, žampionů a .

🍓 Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 jarní cibulky
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 hrnek rýže
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 hrst plocholisté petržele

🥘 Postup přípravy

Krok 1: osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.

Krok 2: V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.

Krok 3: Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte a připečené .

Krok 4: Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.

Krok 5: Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.

Krok 6: Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *