🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Recepty z jednoho hrnce jsou věčné a vděčně: nezašpiníte tolik nádobí, máte rychle navařeno a nasytíte celou rodinu. V tomto receptu použijete populární kombinaci kuřecího masa, žampionů a rýže.
🍓 Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 3 jarní cibulky
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce másla
- 1.5 hrnku kuřecího vývaru
- 1 lžíce soli
- 2 špetky pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 hrst plocholisté petržele
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.
Krok 2: V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.
Krok 3: Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte tuk a připečené koření.
Krok 4: Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.
Krok 5: Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.
Krok 6: Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/pecena-ryze-s-kurecim-masem-a-zampiony-56085








Napsat komentář