Pečený králík se slaninou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tahle lahůdka venkovských hospodářství se uplatní i na nejvybranějším menu. Zvlášť na tom velikonočním…

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Králíka naporcujte, opláchněte a osušte. Obalte ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte ze všech stran opéct, pak k němu přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolte a opepřete.

Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelejte vypečenou šťávou.

Ke konci pečení pekáč odkryjte a nechte maso trochu zezlátnout. Opláchnutý špenát vsypte na rozpuštěné máslo, trochu osolte a krátce poduste – nechte špenát jen trochu zavadnout. Dochuťte ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem.

Králíka podávejte se špenátem, vařenými bramborami, noky či bramborovými knedlíky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *