🕒 Doba přípravy: 1,5 hod.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tahle lahůdka venkovských hospodářství se uplatní i na nejvybranějším menu. Zvlášť na tom velikonočním…
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Králíka naporcujte, opláchněte a osušte. Obalte ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte ze všech stran opéct, pak k němu přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolte a opepřete.
Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelejte vypečenou šťávou.
Ke konci pečení pekáč odkryjte a nechte maso trochu zezlátnout. Opláchnutý špenát vsypte na rozpuštěné máslo, trochu osolte a krátce poduste – nechte špenát jen trochu zavadnout. Dochuťte ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem.
Králíka podávejte se špenátem, vařenými bramborami, noky či bramborovými knedlíky.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/peceny-kralik-se-slaninou








Napsat komentář