🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1

🍪 Popis

Dnešní tip na domácí voní pivem a smaženou cibulkou. Tu si můžete dozlatova orestovat doma nejlépe na sádle, nebo použít kupovanou. Recept je jednoduchý, tak se do něj pusťte a oslňte rodinu křupavou pochoutkou.

🍓 Ingredience

  • 420 g chlebové pšeničné mouky
  • 300 ml světlého piva
  • 1.5 lžičky soli
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžičky lněných semínek
  • 1 vrchovatá lžíce smažené cibulky
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 lžička sádla

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V zadělávací míse rozdrobte droždí a utřete ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.

Krok 2: K ní přidejte chlebovou mouku, ohřáté a . Hnětením zadělejte těsto. Asi po pěti minutách hnětení přidejte , a smaženou cibulku. Hnětením je zapracujte do těsta.

Krok 3: Zadělané těsto dejte kynout na cca 60 minut na teplé místo. Po této době z těsta vytvořte šišku a přendejte ji do sádlem vymazané formy na chlebíček. Chléb opět nechte kynout 30 minut.

Krok 4: Mezitím horkovzdušnou troubu předehřejte na 220 stupňů. Na dno trouby položte litinový hrnec s vodou, aby se vytvořila pára.

Krok 5: Nakynutý chléb dejte péct na cca 20–30 minut. Hotový nechte asi 5 minut ve formě a pak ho vyklopte vychladnout na drátěnou mřížku.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *