🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 chléb
🍪 Popis
Dnešní tip na domácí pečivo voní pivem a smaženou cibulkou. Tu si můžete dozlatova orestovat doma nejlépe na sádle, nebo použít kupovanou. Recept je jednoduchý, tak se do něj pusťte a oslňte rodinu křupavou pochoutkou.
🍓 Ingredience
- 420 g chlebové pšeničné mouky
- 300 ml světlého piva
- 1.5 lžičky soli
- 20 g droždí
- 1 lžička cukru krupice
- 2 lžičky lněných semínek
- 1 vrchovatá lžíce smažené cibulky
- 2 špetky drceného kmínu
- 1 lžička sádla
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V zadělávací míse rozdrobte droždí a utřete ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.
Krok 2: K ní přidejte chlebovou mouku, ohřáté světlé pivo a sůl. Hnětením zadělejte těsto. Asi po pěti minutách hnětení přidejte lněná semínka, drcený kmín a smaženou cibulku. Hnětením je zapracujte do těsta.
Krok 3: Zadělané těsto dejte kynout na cca 60 minut na teplé místo. Po této době z těsta vytvořte šišku a přendejte ji do sádlem vymazané formy na chlebíček. Chléb opět nechte kynout 30 minut.
Krok 4: Mezitím horkovzdušnou troubu předehřejte na 220 stupňů. Na dno trouby položte litinový hrnec s vodou, aby se vytvořila pára.
Krok 5: Nakynutý chléb dejte péct na cca 20–30 minut. Hotový nechte asi 5 minut ve formě a pak ho vyklopte vychladnout na drátěnou mřížku.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/pivni-chleba-70105








Napsat komentář