🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 litr

🍪 Popis

Tento tradiční španělský míchaný nápoj s ovocem si dnes připravíme v tak trochu podzimní variantě s voňavým kořením a podzimním ovocem. Krásně vypadá, zlepší vám náladu a zahřeje i na těle. Zvolit můžete i verzi bez alkoholu.

🍓 Ingredience

  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 1/2 granátového
  • 1 hruška
  • 700 ml červeného vína
  • 300 ml perlivé vody
  • 3 lžíce
  • 3 ks celé
  • 5 ks hřebíčku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravte . Hrušku a zbavte jadřince a nakrájejte je na kostičky. Pomeranč rozpůlte, polovinu vymačkejte do džbánu a dužinu druhé poloviny nakrájejte. Z granátového jablka vyndejte zrníčka.

Krok 2: Do džbánu navrstvěte kousky ovoce – jablko, hrušku, pomeranč a zrnka granátového jablka. Přidejte skořici a .

Krok 3: Obsah džbánu nyní zalijte perlivou vodou či sodovkou, červeným vínem a brandy. Vše zamíchejte a nechte pár hodin odstát. Pak sangriu servírujte ve sklenicích s ledem, nebo bez.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *