🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Polévku jsme původně chtěli rozmixovat, ale nakonec jsme se rozhodli zachovat její příjemnou strukturu. Máte-li raději krémové polévky, rozmixujte ji a šunku vmíchejte až potom.
🍓 Ingredience
- 400g konzerva bílých fazolí
- 150 g šunky od kosti, v celku
- 1 malá bagetka, nakrájená na kostky
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1–2 hrsti nasekané pažitky k podávání
🥘 Postup přípravy
1 Troubu předehřejte na 180°C. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, tymián a koriandr či kmín a za stálého míchání opékejte na středním až silném ohni asi 3 minuty, aby cibule změkla. Přidejte vývar, scezené a propláchnuté fazole a šunku a přiveďte k varu. Našikmo přiklopte a vařte na středním ohni 20 minut.
2 Mezitím promíchejte bagetku s olejem a paprikou, osolte. Rozprostřete na plech a pečte dozlatova, asi 10 minut, občas protřeste.
3 Z polévky odstraňte tymián. Vyjměte šunku, nakrájejte ji na centimetrové kostičky či plátečky a ty vraťte do polévky. Polévku ochutnejte, podle potřeby dosolte (možná to nebude nutné) a opepřete. Podávejte v nahřátých miskách, s paprikovými krutonky a pažitkou.
4 Polévku lze uchovávat v uzavřené nádobě v chladničce až 3 dny. Krutony vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě 3 dny.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/polevka-z-bilych-fazoli








Napsat komentář