Polévka z bílých fazolí

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Polévku jsme původně chtěli rozmixovat, ale nakonec jsme se rozhodli zachovat její příjemnou strukturu. Máte-li raději krémové polévky, rozmixujte ji a šunku vmíchejte až potom.

🍓 Ingredience

  • 1/2 lžíce másla
  • 1 malá (nejlépe bílá), nahrubo
  • 1 malá , nastrouhaná nahrubo
  • 1/2 malého stroužku česneku, podrcená naplocho nožem
  • 1 snítka tymiánu
  • velká špetka mletého koriandru či kmínu
  • 300–350 ml drůbežího vývaru
  • 400g konzerva bílých fazolí
  • 150 g šunky od kosti, v celku
  • 1 malá , nakrájená na kostky
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
  • a čerstvě
  • 1–2 hrsti nasekané pažitky k podávání

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 180°C. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte cibuli, mrkev, česnek, a či kmín a za stálého míchání opékejte na středním až silném ohni asi 3 minuty, aby cibule změkla. Přidejte , scezené a propláchnuté a šunku a přiveďte k varu. Našikmo přiklopte a vařte na středním ohni 20 minut.

2 Mezitím promíchejte bagetku s olejem a paprikou, osolte. Rozprostřete na plech a pečte dozlatova, asi 10 minut, občas protřeste.

3 Z polévky odstraňte tymián. Vyjměte šunku, nakrájejte ji na centimetrové kostičky či plátečky a ty vraťte do polévky. Polévku ochutnejte, podle potřeby dosolte (možná to nebude nutné) a opepřete. Podávejte v nahřátých miskách, s paprikovými krutonky a pažitkou.

4 Polévku lze uchovávat v uzavřené nádobě v chladničce až 3 dny. vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě 3 dny.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *