Polévka z červeného zelí a fazolí

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Máte rádi zelňačku? A víte o tom, že jde udělat i v krémové verzi? Já jsem si nějak v poslední době oblíbila zelí v jakékoliv formě, bílé, červené, dušené nebo třeba syrové v salátu. No a tahle polévka z červeného zelí Vás dostane jak chutí, tak i vzhledem. Je totiž naprosto nádherně sytě fialová…

🍓 Ingredience

  • 1/2 menší hlávky červeného zelí
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 bio zeleninový bujón
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce kokosové kysané smetany
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • pepř

🥘 Postup přípravy

1
Zelí zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Z fazolí slijte a pořádně je propláchněte.

2
V hrnci si rozehřejte a dejte na něj zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Až zezlátne, přidejte nakrájené zelí, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přihoďte zeleninový bujón, špetku soli a pepře a nechejte vařit cca 40 minut, dokud zelí úplně nezměkne. Na posledních pět minut vaření přidejte propláchnuté červené .

3
Po uvaření polévku přelijte do většího mixéru, přidejte lžíci kysané smetany a rozmixujte na hladký krém.

☕️ Poznámka

A fialový zázrak na světě! Polévka je bez kysané smetany v podstatě docela sladká, takže pokud Vám to vyhovuje, můžete smetany ubrat nebo ji úplně vynechat. Pokud máte ale naopak zelňačku rádi hodně kyselou, můžete hlávku čerstvého zelí vyměnit za zelí kysané.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *