Pomalu dušené hovězí maso se zeleninou

, , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

na červeném víně je velmi oblíbený recept, vyzkoušejte ho podle našeho podrobného návodu.

🍓 Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 600 g hovězí plece
  • 3 snítky tymiánu + na dozdobení
  • 3 lžíce hladké mouky
  • mletý
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml červeného vína
  • 1 jarní cibulka na dozdobení

🥘 Postup přípravy

1. Cibuli, a očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme a zeleninu na něm osmahneme.

2. Maso očistíme, omyjeme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky, které pak vložíme do mísy, posypeme lístečky tymiánu, moukou, dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.

3. Připravené maso přidáme k zelenině do hrnce a zprudka ho orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a společně asi 1 minutu opékáme.

4. Maso se zeleninou poté podlijeme vínem a trochou vody. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme cca 120 minut doměkka. Ke konci dušení dochutíme solí a pepřem. Maso můžeme nakonec dozdobit tymiánem a nasekanou jarní cibulkou. Podáváme např. s dušenou rýží.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *