🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Hovězí maso na červeném víně je velmi oblíbený recept, vyzkoušejte ho podle našeho podrobného návodu.
🍓 Ingredience
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 600 g hovězí plece
- 3 snítky tymiánu + na dozdobení
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý barevný pepř
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250 ml červeného vína
- 1 jarní cibulka na dozdobení
🥘 Postup přípravy
1. Cibuli, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme.
2. Maso očistíme, omyjeme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky, které pak vložíme do mísy, posypeme lístečky tymiánu, moukou, dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.
3. Připravené maso přidáme k zelenině do hrnce a zprudka ho orestujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a společně asi 1 minutu opékáme.
4. Maso se zeleninou poté podlijeme vínem a trochou vody. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme cca 120 minut doměkka. Ke konci dušení dochutíme solí a pepřem. Maso můžeme nakonec dozdobit tymiánem a nasekanou jarní cibulkou. Podáváme např. s dušenou rýží.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-pomalu-dusene-hovezi-maso-se-zeleninou.A190315_110045_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář