🕒 Doba přípravy: 35 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 600 g vepřové krkovice
- 200 g zelených fazolí
- 1 cuketa
- 100 g rukoly
- 2 čerstvé červené papriky
- 400 g cizrny ve slaném nálevu
- 10 sušených rajčat v oleji
- 60 g vlašských ořechů
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1 špetka mleté papriky
Dresink:
- 30 ml olivového oleje
- 30 ml balzamikového octa
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
🥘 Postup přípravy
1
Marinovanou krkovičku vyndáme z obalu. Na rozpáleném grilu ji grilujeme přibližně 15 minut, občas maso otočíme. Potom si ho odložíme stranou.
2
Mezitím umyjeme a osušíme cuketu, zelené fazolky a papriky. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Z fazolek odřízneme tvrdé konce a zbytek nakrájíme je na kratší kousky. V malé misce smícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř a mletou červenou papriku. Směsí polijeme nakrájenou cuketu, papriky i fazolky a pořádně promícháme.
3
Připravenou zeleninu rozložíme na hliníkový tácek nebo ji můžeme položit přímo na gril. Na rozpáleném grilu grilujeme 6–8 minut.
4
Mezitím v misce smícháme rukolu, nakrájená sušená rajčata, scezenou cizrnu a vlašské ořechy. Přidáme grilovanou zeleninu a promícháme.
5
Připravíme si dresink. V misce smícháme olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Dresinkem polijeme salát a promícháme.
6
Salát servírujeme s grilovanou marinovanou krkovičkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
625,99 kcal.
🔗 Zdroj:
https://itesco.cz/hello/recepty/porto-krkovicka-se-salatem-z-grilovane-zeleniny/595321/








Napsat komentář