Porto krkovička se salátem z grilované zeleniny

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 600 g vepřové krkovice

:

  • 200 g zelených fazolí
  • 1 cuketa
  • 100 g rukoly
  • 2 čerstvé červené papriky
  • 400 g cizrny ve slaném nálevu
  • 10 sušených rajčat v oleji
  • 60 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 špetka mleté papriky

Dresink:

  • 30 ml olivového oleje
  • 30 ml balzamikového octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

🥘 Postup přípravy

1
Marinovanou krkovičku vyndáme z obalu. Na rozpáleném grilu ji grilujeme přibližně 15 minut, občas maso otočíme. Potom si ho odložíme stranou.
2
Mezitím umyjeme a osušíme cuketu, a papriky. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Z fazolek odřízneme tvrdé konce a zbytek nakrájíme je na kratší kousky. V malé misce smícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, , a mletou červenou papriku. Směsí polijeme nakrájenou cuketu, papriky i fazolky a pořádně promícháme.
3
Připravenou zeleninu rozložíme na hliníkový tácek nebo ji můžeme položit přímo na gril. Na rozpáleném grilu grilujeme 6–8 minut.
4
Mezitím v misce smícháme rukolu, nakrájená , scezenou cizrnu a . Přidáme grilovanou zeleninu a promícháme.
5
Připravíme si dresink. V misce smícháme olivový , , sůl a pepř. Dresinkem polijeme salát a promícháme.
6
Salát servírujeme s grilovanou marinovanou krkovičkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

625,99 kcal.




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *