🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Jogurt vyjmeme včas z chladničky a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.Želatinu ponoříme do sklenice se studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji vymačkáme, vložíme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí.
V míse smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vhodnou misku vytřeme lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy. Opatrně přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem se želatinou.
Misku zakryjeme fólií, uložíme do chladničky a krém necháme ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Ztuhlý krém opatrně vyklopíme z misky a nakrájíme na porce.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/mrazene-nepecene/probioticke-jahody-636/








Napsat komentář