🍓 Ingredience

  • jahody 500 gramů
  • bílý 6 decilitrů (s probiotickou kulturou )
  • želatina 10 plátků
  • 2 lžíce
  • olivový 1/2 lžičky

🥘 Postup přípravy

Jogurt vyjmeme včas z chladničky a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.Želatinu ponoříme do sklenice se studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak ji vymačkáme, vložíme do plastové misky, překryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí.

V míse smícháme jogurt s medem a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vhodnou misku vytřeme lehce olivovým olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a největšími plátky vyložíme dno a stěny formy. Opatrně přilijeme tři čtvrtiny jogurtu se želatinou, postupně na něj rozložíme zbylé plátky jahod a zalijeme je zbylým jogurtem se želatinou.

Misku zakryjeme fólií, uložíme do chladničky a krém necháme ztuhnout nejméně 4 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Ztuhlý krém opatrně vyklopíme z misky a nakrájíme na porce.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *