🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Co si budeme povídat, saláty z kuchyně našich maminek nebyly úplně „light“. Jednu z hlavních složek často tvořila majonéza, v lepším případě octová zálivka. Já ale čas od času zhřeším a podobný retro salát si ráda k večeři připravím. A pěkně s bílým rohlíkem. Dietáři odpustí…
🍓 Ingredience
- 500 g rajčat
- 1 hermelín
- 2 jarní cibulky
- 1 vejce natvrdo
- 100 g majonézy
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- 2 špetky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dejte do vroucí vody vařit vejce. Natvrdo bude vařené asi po 10 minutách. Pak ho zchlaďte a oloupejte.
Krok 2: Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadýrky, ta totiž majonézu dost naředí.
Krok 3: Zchladlé uvařené vejce a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.
Krok 4: Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.








Napsat komentář