🕒 Doba přípravy: 380 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

Na marinádu:

Na omáčku:

  • žampiony 300 gramů (malé)
  • šalotka 10 kusů
  • víno červené 3 decilitry
  • 2 decilitry
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • sůl
  • olej

🥘 Postup přípravy

V misce prošleháme hořčici, olej, worcesterskou omáčku a whisky. Do této marinády vložíme očištěné maso a necháme ho alespoň 5 hodin rozležet. Pak ho vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a zvolna pečeme asi 30 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

Šalotky oloupeme a podle potřeby překrájíme, žampiony očistíme. V kastrolu rozehřejeme olej a celé žampiony s překrájenými šalotkami na něm krátce osmahneme. Podlijeme je červeným vínem a vývarem, ochutíme rajským protlakem a solí a omáčku zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr omáčku podle potřeby dochutíme částí marinády, která zbyla z masa.

Upečené maso vyjmeme z pekáčku, zabalíme ho do alobalu a necháme odpočinout. Rostbíf podáváme teplý nebo studený, nakrájený na plátky a doplněný připravenou omáčkou.

☕️ Poznámka

Jako přílohu podávejte k rostbífu pečené nebo rýži, ale pokud ho podáváte studený, je vhodný dobrý .

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *