Rybízový sirup s mátou

, ,

🍓 Ingredience

  • 1kg červeného rybízu
  • 10 větviček máty
  • 1 velký citrón
  • 1l vody
  • (na 1l šťávy 0,75kg)

🥘 Postup přípravy

Očištěný, propláchnutý a natrhanou mátu zalijeme vodou, přidáme šťávu z citrónu a vše dobře pomačkáme plochým šťouchadlem. Necháme 24 hodin odstát (macerovat) při pokojové teplotě a průběžně promícháváme na hladině. Druhý den scedíme přes jemné sítko a dle množství šťávy navážíme , dobře rozmícháme a plníme do lahví. Uskladníme v lednici.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *