Šafránové rizoto s cuketou

, , ,

🍓 Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cuketa
  • 150 g arborio
  • 150 ml bílého vína
  • čerstvě mletý
  • špetka šafránu
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 40 g parmazánu

Na ozdobu:

  • 1 chilli paprička
  • 4 plátky cukety

🥘 Postup přípravy

1. Česnek a šalotku oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme dosklovata na olivovém oleji. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu a společně ještě krátce orestujeme.

2. Pak přidáme rýži, podlijeme vínem a necháme ho zredukovat. Rizoto dochutíme solí, pepřem a šafránem.

3. Podlijeme částí vývaru a za stálého míchání vaříme, dokud se nezredukuje, pak podlijeme znovu a stejně postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže nezměkne.

4. Nakonec do rizota vmícháme máslo a strouhaný parmazán. Můžeme dozdobit čerstvou rukolou, chilli papričkou a tenkým plátkem cukety.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-safranove-rizoto-s-cuketou.A181021_110044_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *