🍓 Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cuketa
- 150 g rýže arborio
- 150 ml bílého vína
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- špetka šafránu
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce másla
- 40 g parmazánu
Na ozdobu:
- rukola
- 1 chilli paprička
- 4 plátky cukety
🥘 Postup přípravy
1. Česnek a šalotku oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme dosklovata na olivovém oleji. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu a společně ještě krátce orestujeme.
2. Pak přidáme rýži, podlijeme vínem a necháme ho zredukovat. Rizoto dochutíme solí, pepřem a šafránem.
3. Podlijeme částí vývaru a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar nezredukuje, pak podlijeme znovu a stejně postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar a rýže nezměkne.
4. Nakonec do rizota vmícháme máslo a strouhaný parmazán. Můžeme dozdobit čerstvou rukolou, chilli papričkou a tenkým plátkem cukety.








Napsat komentář