🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Luxusní a lehká večeře pro dva – ideální na začátek dlouhého večera u dobrého vína.

🍓 Ingredience

  • 50 g lískových oříšků
  • 2 lžíce lískooříškového oleje či oleje z vlašských ořechů nebo libovolného panenského oleje neutrální chuti
  • 20 ml malinového či červeného vinného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské
  • a čerstvě
  • 2 pěkná (po cca 220g), zbavená přebytečného tuku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky (může být i uzená)
  • 1 pěkná , zbavená jádřince a nakrájená na klínky
  • 1 bílý čekankový puk, zbavený tuhé spodní části, lístky rozdělené, popřípadě natrhané nahrubo
  • cca 30 g rukoly nebo pěkné salátové směsi s rukolou
  • 1 vrchovatá lžíce najemno nakrájené pažitky nebo jarní cibulky

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 180°C. nasypte na plech. Pečte 10 minut, aby byly opražené. Nasypte je do čisté utěrky a promněte, aby se zbavily slupiček. Nakrájejte nahrubo. Troubu nevypínejte.

2 prošlehejte s octem, medem a hořčicí v mističce, osolte a opepřete. Odložte.

3 Kachní prsa dejte na talíř, poprašte rovnoměrně z obou stran mletou paprikou. Osolte a opepřete. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte kachní prsa kůží dolů a opékejte 2 minuty dozlatohněda a dokřupava. Obraťte a opékejte 2 minuty z druhé strany nebo dozlatova. Přeneste do pekáčku a vložte do trouby. Pečte 6–8 minut na středně propečené (medium) nebo podle chuti. Vyjměte z trouby i z pekáčku, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat, pak je nakrájejte na tlusté plátky.

4 Hrušku, čekanku a rukolu nebo salátovou směs dejte do mísy. Pokropte polovinou zálivky a jemně promíchejte.

5 Rozdělte na talíře a posypte lískovými oříšky. Poklaďte nakrájeným kachním masem a pokapejte zbývající zálivkou. Posypejte pažitkou či jarní cibulkou a podávejte.

☕️ Poznámka

  • Energie1238 kcal
  • Bílkoviny56 g
  • Sacharidy38 g
  • Tuky94 g

https://www.apetitonline.cz/recept/salat-s-kachnimi-prsicky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *