🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!
🍓 Ingredience
- cca 500g rajčat na větvičce, nakrájených nahrubo
- 1 malá červená cibule, nadrobno
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků a nasekaný
- malý svazek bazalky, nasekaný (drobné lístky nechte v celku)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 150 g klobásy chorizo, nakrájené na tenká kolečka
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
🥘 Postup přípravy
1 V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.
2 Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/salat-s-rajcaty-chorizem








Napsat komentář