Salát s rajčaty a chorizem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!

🍓 Ingredience

  • cca 500g rajčat na větvičce, nakrájených nahrubo
  • 1 malá červená , nadrobno
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků a nasekaný
  • malý svazek bazalky, nasekaný (drobné lístky nechte v celku)
  • a čerstvě
  • 150 g klobásy chorizo, nakrájené na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky

🥘 Postup přípravy

1 V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.

2 Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *